Zelfportret met grijze vilthoed Vincent van Gogh, september-oktober 1887
Zelfportret als schilder Vincent van Gogh, december 1887-februari 1888
Amsterdam 19 maart 2020 - 01 september 2020

Virtuele tour: ontdek van Gogh

Van Gogh museum Amsterdam – In deze tijden, waarbij thuisblijven wordt geadviseerd en musea de deuren sluiten, komt het van Gogh museum met een initiatief waarbij onze benodigde kunst en cultuur dosis, zelfs vanaf de bank, op pijl kan worden gehouden.

Verschillende online activiteiten zijn opgezet om jong en oud, vanuit huis, kennis te laten maken met de wereld van ‘van Gogh’. Ontdek zijn schilderijen door digitaal door het museum te wandelen. Deze ervaring geeft je de kans om in alle rust de schilderijen te ontdekken, zonder medebezoekers.

Heeft u alle schilderijen aandachtig bekeken, kom dan meer te weten over de kunstenaar zelf.  Naast kunstenaar was van Gogh ook schrijver. Lees de vele brieven die Vincent van Gogh naar zijn broer Theo schreef, en luister vervolgens naar de podcast, waar Nederlandse schrijvers, acteurs en muzikanten voorlezen uit deze brieven en uitleggen waarom deze brieven, zelfs vandaag de dag, ze nog zo raakt.

Ook aan de kleinste kunst en cultuur liefhebbers heeft het van Gogh museum gedacht. Zo zijn er voor basis en voortgezet onderwijs, lessen online te vinden. Zo kunnen kinderen op een leuke, kunstzinnige manier meer leren over van Gogh en de werken die hij heeft gemaakt.

Deze initiatieven zijn te vinden op de site van het van Gogh museum.

Van Gogh Museum 

Klik hier voor quarantaine proof tips voor thuis.