Vladimir Opara
OUD AGENDAITEM

Vladimir & Maya Opara - Imponerende Schoonheid

Pulchri Studio - De tentoonstelling Imponerende Schoonheid toont het werk van de Russische kunstenaar Vladimir Opara (Barnaul Siberië, 1952). Opara is een sociaal betrokken en geëngageerd kunstenaar, behorend tot de Naoorlogse Russische Avant-Garde. In deze tentoonstelling toont hij fragmenten uit zijn vorige projecten in combinatie met recent werk.

De tentoonstelling laat twee video-installaties zien: "Memory" en "Holland". De video-installatie "Memory" gaat over zijn gevoelens en indrukken die hij constant probeert te behouden. Geheugen en schoonheid. Schoonheid leeft namelijk in ons geheugen. De video-installatie "Holland" is gemaakt samen met Maya Opara. Hiervoor hebben ze veel beeldmateriaal opgenomen in Zuid- en Noord-Holland gedurende de periode 2016-2018. Voor hen is Nederland een in de toekomst bestaand land dat vandaag de dag al bestaat. De toeschouwer kijkt door de ogen van een persoon uit de toekomst, in een tijd waar mensen verruimde gezichtsvermogens hebben en de grenzen van visie zijn opgerekt. 

Imponerende Schoonheid is te zien van 19 oktober 2019 t/m 10 november 2019 in de Pulchri Studio. Klik hier voor meer info.