OUD AGENDAITEM

Wisselende concerten in de Noorderkerk

De Noorderkerkconcerten - In een van de oudste kerken van Amsterdam, de Noorderkerk, midden in de Jordaan te Amsterdam vindt iedere zaterdagmiddag een klassiek concert plaats.

De Stichting Noorderkerkconcerten zorgt voor een afwisselend repertoire voor jouw mooiste uur klassiek op de zaterdag om 14:00. Kom ook eens langs bij een van onze concerten en geniet van wat onze topmusici uit binnen- en buitenland je ten gehoren brengen. Kaartjes koop je online of aan de kassa. Deze maand ben je welkom bij de volgende concerten: 

12 januari nieuwjaarsconcert: Lisa Jacobs en The String Solists
Stichting Noorderkerkconcerten is jarig en wij vieren dat met Lisa Jacobs en haar ensemble The String Soloists. De violiste behoort al jaren tot de Nederlandse viooltop en soleert vanavond (!) in onder andere de Romance van Dvoƙák en het vioolconcert in G van Haydn.

19 januari: In de ban van Maria Milstein en Van Baerle Trio
Maria Milstein won onlangs de Nederlandse Muziekprijs en heeft zich dit seizoen als coach voor jong talent verbonden aan de Noorderkerkconcerten. U hoort de meester aan het werk in pianotrio’s van Keuris en Schubert met haar gelauwerde Van Baerle Trio.

26 januari: Haydn Jeugd Strijkorkest
Het Haydn Jeugd Strijkorkest is al decennia dé plek voor jong strijkerstalent uit Noord- Nederland om zich te ontwikkelen. Onder leiding van dirigent Jan-Ype Nota verzorgt het orkest ter ere van haar 30-jarig bestaan een feestelijk programma met werken van onder meer (nomen est omen) Haydn.

De Noorderkerkconcerten vinden bijna iedere zaterdag plaats in Amsterdam. Het nieuwe jaar begint op 19 januari en de concerten lopen door tot 18 mei. Klik hier voor alle informatie, prijzen en andere concerten.