OUD AGENDAITEM

Women's Si(g)nature - moderne klassieke muziek

Luna Kamerkoor - Op zondag 20 september geeft het Luna Kamerkoor om 15:00 uur een concert in de St Willibrordkerk in Utrecht, getiteld Women”s Si(n)gnature. Het kamerkoor is van oorsprong een gemengd koor, maar presenteert zich tijdens dit concert als vrouwenkoor, een bijzondere signatuur- of in dit geval- “zingnatuur”.

De vrouwen zingen werken uit de Baltische, Duitse en Engelse cultuur, van oude mystiek tot een bijna musical -achtige mis van Miskinis. Veel stukken (en componisten) van dit programma zijn onbekend. Dirigent Wolfgang Lange breekt daarom graag een lans voor deze prachtige muziek die veelal modern is maar wel goed in het gehoor ligt. Echter niet alles is onbekend, zo klinken er ook werken van Ola Gjeilo en van Bob Chilcott, voormalig lid van de King”s Singers.

Het Luna Kamerkoor, opgericht in 2012, is een projectkoor voor ver gevorderde amateurzangers uit heel Nederland en staat onder leiding van Wolfgang Lange. Hij dirigeert ook diverse andere koren waaronder Mnemosyne uit Nijmegen. Samen met het Luna Kamerkoor nam hij in de afgelopen jaren verschillende Nederlandse premieres voor zijn rekening zoals Path of Miracles van Joby Talbot, Earthrise van Alec Roth en de Mattheus en Lukas Passion van Johann Heinrich Rolle.

Het concert op 19 september zal ongeveer een uur duren. De Coronamaatregelen worden in acht genomen. Kaarten zijn uitsluitend via de website te bestellen a €15,-.

Klik hier voor meer informatie!