© Flint is a Place, Zackary Canepari
OUD AGENDAITEM

World Press Photo 2019

Nieuwe Kerk Amsterdam - Vanaf zaterdag 13 april is de World Press Photo tentoonstelling geopend voor het publiek. Het is de première van de jaarlijkse expositie van de internationale persfotowedstrijd, die gevolgd wordt door de lange wereldtour.

Zoals gewoonlijk zijn alle ruim 150 bekroonde beelden en video’s te zien, de winnende foto van het jaar en, nu voor het eerst, het verhaal van het jaar. Er zal ook werk van twee Nederlandse fotografen getoond worden, Jasper Doest met Flamingo Socks en Pieter ten Hoopen met zijn fotoverhaal De migrantenkaravaan. De in de Digital Storytelling Contest bekroonde videoproducties zijn te zien in nieuw ontworpen bioscoopsettings. Alle prijswinnaars worden bekendgemaakt tijdens de Awards Show op donderdag 11 april.

De tentoonstelling in De Nieuwe Kerk krijgt een geheel nieuw, museaal ontwerp. Dat wordt gemaakt door creatief bureau NorthernLight. De tentoonstelling wordt uitgebreid met enkele nieuwe onderdelen, zoals World Press Photo Iconic Originals, waar een selectie van originele, vaak gesigneerde foto’s uit het verleden van World Press Photo gepresenteerd wordt. Die rijke geschiedenis en impact van de stichting World Press Photo krijgen aandacht in een ander nieuw gedeelte. Hier krijgt de iconische tijdlijn met alle jaarwinnaars sinds de oprichting van de organisatie in 1955 een plek. Bij Picture of the Day wordt gestemd voor de publieksfavoriet van de dag. Audiotour Ook dit jaar nemen fotografen en visueel journalisten de bezoeker mee achter de schermen en vertellen in de Engelstalige audiotour hun persoonlijke verhaal met het hoe en waarom van hun winnende beelden. De Nederlandse versie wordt ingesproken door medewerkers van World Press Photo.

De World Press Photo 2019 tentoonstelling is van 13 april t/m 7 juli 2019 te zien in de Nieuwe Kerk.

Klik hier voor meer informatie.