Beeld: Cigdem Yuksel.
OUD AGENDAITEM

Zondvloed nu: Hedendaagse verbeelding van het zondvloedverhaal

Welke betekenis heeft het verhaal van de zondvloed anno nu? Negen getalenteerde fotografen gingen met deze vraag aan de slag. In hun werk geven de fotografen een persoonlijke, eigentijdse visie op dit universele verhaal. De foto’s zijn vanaf 2 februari 2018 te zien in de tentoonstelling Zondvloed nu, in het Bijbels Museum te Amsterdam.

De negen deelnemers aan de tentoonstelling vormen een dynamische mix van jonge en opkomende fotografen met meer bekende en gevestigde namen als Ilvy Njiokiktjien, Bruno van den Elshout en Monique Eller. De fotografen waren geheel vrij in de uitwerking. Opvallend is niet alleen de hoge artistieke kwaliteit en de diversiteit van de opgeleverde werken, maar ook de grote mate van betrokkenheid bij het thema. Verschillende fotografen geven met hun werk blijk van een kritische blik op de huidige maatschappij.

De fotografen lieten zich tijdens hun creatieve proces onder meer inspireren door zeven ‘verhalenvertellers’ uit christelijke, joodse en islamitische tradities. De verhalenvertellers gaven vanuit hun religieuze achtergrond elk een eigen visie op het universele zondvloedverhaal.

Deelnemende fotografen
Ilvy Njiokiktjien (1984)
Bruno van den Elshout (1979)
Anais Lopez (1981)
Cikdem Yuksel (1989)
Ingemar Jorijn Mulder (1990)
Erik van Bemmel (1985)
Stephanie Nypels (1991)
Monique Eller (1966)
Martijn Fabrie (1990)

Deelnemende verhalenvertellers
Rienk Lanooy (dominee)

Zondvloed nu loopt van 2 februari t/m 17 juni 2018. 

Klik hier voor meer informatie.