’s-Hertogenbosch krijgt eerste Stadsdichter

Op zaterdag 30 november krijgt ‘s-Hertogenbosch zijn eerste, echte Stadsdichter! In de hoofdstad van Noord-Brabant hebben op 14 september al 4 kandidaat-Stadsdichters gestreden om het Stadsdichterschap. De dichters Doeko L. en Friso Woudstra, staan klaar om te laten zien wie zij zijn en waar ze voor staan. Op zaterdag 30 november vindt de uitreiking plaats en weten we wie de eerste Stadsdichter is. 

De kandidaten hebben elk 2 opdrachten gekregen; de eerste opdracht is schrijf op 3 Bossche nieuwsberichten een gedicht. Een politieke rel, de huisuitzetting van een dame op leeftijd, een onbekende overledene, de bouw van het nieuwe theater of over een vermiste poes. Tijdens Het Pact met de Stad, wordt er ook gepraat met de hoofdrolspelers uit deze nieuwsberichten. Zij worden geïnterviewd door de Stadsburgemeester van Den Bosch, Lidwien van Noorden.

De tweede opdracht luidt; schrijf een ode aan dingen die eigenlijk niet kunnen. Hier leren we de dichters echt goed kennen. Deze opdracht mag naar believen worden uitgelegd. Welke odes brengen de dichters aan welke dingen die eigenlijk niet kunnen? 

Ook tijdens de finale buigt een deskundige vakjury zich over de twee kandidaten. Zij zullen uiteindelijk op zaterdag 30 november bekend maken wie verkozen is tot de nieuwe Stadsdichter van ’s-Hertogenbosch.