Foto: MeetVincent.com © Photo Republic / Bibi Neuray

3D-experience ‘’Meet Vincent van Gogh’’ in Barcelona en Seoul

In hartje Barcelona is vanaf 14 maart 2019 de reizende 3D-experience Meet Vincent van Gogh te zien. Meet Vincent van Gogh biedt de bezoekers een kijkje in het leven van Van Gogh, zijn tijd en in het leven van zijn tijdgenoten. De Experience zal zich niet alleen afspelen in de oude haven van Barcelona, maar zal dit voorjaar ook te zien zijn in Seoul.

Tijdens de Experience maken de bezoekers kennis met Van Gogh en zijn indrukwekkende leven door middel van projecties van zijn werken, foto’s, filmfragmenten, decorstukken en citaten uit meer dan 800 brieven. Vincent, zijn broer, zijn moeder en andere karakters komen tot leven in de audiotour, met op de achtergrond levensechte decorstukken van o.a. het Parijse café Le Tambourin. In de decorstukken is veel oog voor detail te vinden: het schilderspalet en andere materialen van Van Gogh zijn niet van echt te onderscheiden.

Meet Vincent van Gogh draait om ervaren, ontdekken en uitproberen. De bezoeker wordt op diverse interactieve manieren uitgenodigd om in de voetsporen van Van Gogh te treden, om zo dichterbij het levensverhaal en de wereld van de kunstenaar te komen. Dit zie je o.a. terug in levensechte scènes die nagemaakt zijn uit verschillende hoofdstukken uit Van Gogh’s leven.

In Meet Vincent van Gogh gaan educatie en entertainment hand in hand. Het is de enige officiële Experience gemaakt door het Van Gogh Museum. In vergelijking kan geen enkele andere reizende presentatie van deze soort tippen aan de diepe kennis en expertise van de conservatoren en de educatieve afdeling van het Van Gogh museum. De collectie van het Van Gogh museum is kwetsbaar en heeft beperkte mogelijkheden als het gaat om reizen. Hierdoor is de Meet Vincent van Gogh 3D-experience de perfecte oplossing om het werk van Van Gogh toch wereldwijd onder de aandacht te brengen.