Een greep uit de creaties door ontwerpers Joerd Jansen (links) en Ilse Solleveld (rechts).
Medewerkers Paradiso Rik van Bentum en Gert-Jan Droge. Beeld: Adri Hazevoet.

50 ontwerpers vieren 50 jaar Paradiso

Speciaal voor het vijftigjarig bestaan van Paradiso creëerden vijftig ontwerpers die zich verbonden voelen met het podium een vrij ontwerp. De vijftig ontwerpen worden roulerend geëxposeerd in Paradiso. Met dit project wordt een ode gebracht aan de Paradiso-posters en haar ontwerpers.

Deelnemende ontwerpers
Tussen de lijst met ontwerpers staan bekende namen als Experimental Jetset, Kees Maas, Max Kisman, Peter te Bos en Typex, maar ook jong talent waar Paradiso mee werkt zoals Merel Corduwener en Sjoerd Jansen.

50 jaar Paradiso 
Sinds de officiële verjaardag op 30 maart 2018 hangen er bij de kelderbar in Paradiso vier lijsten met daarin vier verschillende posters. Iedere poster is op deze manier vier weken te zien. Aan het einde van de expositie worden alle vijftig posters in een galerie in Amsterdam tentoongesteld.

Posters voor iedereen
De website www.50posters.nl wordt wekelijks aangevuld met een nieuwe poster die vanaf dat moment ook in Paradiso te bezichtigen is. Van iedere poster zijn er slechts twintig gezeefdrukte exemplaren, waarvan er tien online te koop zijn voor €20,- per stuk.