Atelier des Lumières, Parijs, 2018. © Culturespaces, E. Spiller

Atelier des Lumières komt naar Amsterdam

In Parijs is het sinds de opening in 2018 al een grote hit: Atelier des Lumières. In april 2022 opent er ook een Atelier des Lumières op het Amsterdamse Westergasterrein, in de vorm van een nieuw digitaal kunstcentrum.

Lumières in Parijs kondigt in samenwerking met Westergas de opening aan van een nieuw digitaal kunstcentrum op het Westergasterrein in Amsterdam: Fabrique des Lumières. De opening van de Fabrique des Lumières, dat lichtprojecties van klassieke en moderne kunstenaars zal laten zien, staat gepland in april 2022.    

Sinds de opening in Parijs in 2018 heeft Atelier des Lumières meer dan drie miljoen bezoekers getrokken voor gedigitaliseerde kunstwerken van onder anderen Vincent van Gogh, Claude Monet, Gustav Klimt en Salvador Dalí. Naast Parijs opende de organisatie al eerder digitale kunstcentra in onder meer Dubai en Bordeaux. De initiatiefnemers Culturespaces, Westergas en Gemeente Amsterdam willen met de komst van het centrum het Westergasterrein op de kaart zetten als dé culturele broedplaats van Amsterdam.    

Het centrum heeft als doel om een breed publiek aan te spreken. Naast de tentoonstellingen waarin klassieke en moderne kunstenaars centraal staan, wordt ook een ruimte gewijd aan hedendaagse werken. De komst van het centrum moet Amsterdammers een extra reden te geven om naar het Westergasterrein te komen en een boost te geven aan de horeca in het gebied.  

Terug naar het overzicht