Eefje de Visser, foto: © Hollandse Hoogte

DI-RECT en Eefje de Visser grote winnaars Edisons

DI-RECT en Eefje de Visser zijn de grote winnaars van de Edison Popprijzen. Beide artiesten vielen twee keer in de prijzen. 

Eefje de Visser kreeg twee beeldjes voor Bitterzoet, zowel in de categorie Album als de categorie Alternative. De mannen van DI-RECT hebben de prijzen voor Song en Rock mee naar huis genomen.    

Verder won Davina Michelle in de categorie Pop voor haar album My own world, Lucas & Steve voor Letters to remember in de categorie Dance, Kevin voor Animal Stories in de categorie Hiphop, Sophie Straat voor 'T is niet mijn schuld in de categorie Hollands en Rob de Nijs voor 'T is mooi geweest in de categorie Nederlandstalig. Akwasi kreeg met de Edison voor de beste videoclip. Eerder deze week werd al bekend dat de Edison Pop Oeuvreprijs naar hiphopduo The Opposites ging.   

Bilal Wahib zou eigenlijk de Edison ontvangen in de categorie Nieuwkomer voor zijn nummer Tigers, maar de Edison Stichting besloot deze week er vanaf te zien, vanwege alle ophef die is ontstaan nadat hij in een livestream een minderjarige jongen vroeg zijn geslachtsdeel te laten zien.      

De uitreiking van de Edisons zag er dit jaar vanwege de coronacrisis iets ander uit dan normaal: de winnaars werden gisteravond bekendgemaakt in het tv-programma Matthijs Gaat Door. De uitzending stond volledig in het teken van de Edison Pop.   

Terug naar het overzicht