Directeur Museumvereniging Mirjam Moll onverwacht overleden

Mirjam Moll, directeur van de Museumvereniging en Stichting Museumkaart, is afgelopen dinsdag plotseling overleden. Ze werd slechts 54 jaar.

Mirjam Moll begon in 2010 bij de Museumvereniging en vervulde vanaf augustus 2019 de rol van directeur. Het afgelopen coronajaar heeft ze zich veel ingezet voor de belangen van musea. Haar rol werd gedurende het afgelopen jaar voor de gehele cultuursector steeds intensiever. Zo werd zij bestuurslid bij MKB-Nederland en was ze lid van de speciale Taskforce Culturele en Creatieve Industrie, het adviesorgaan voor de minister van OCW. Zij heeft zich daarin sterk gemaakt voor een passend steunpakket voor de gehele culturele sector en de veilige heropening van musea.  

Daarnaast was ze jarenlang actief voor de Partij van de Arbeid en bestuurslid bij het Meldpunt voor ongewenste omgangsvormen in de culturele sector en creatieve industrie (MORES). Ook was ze zes jaar lang bestuurslid van het Nationaal Comité 4 en 5 mei.    

Voorzitter van de Museumvereniging Irene Asscher-Vonk noemt Moll een steunpilaar, slim en warm. “Ze was oprecht geïnteresseerd in het leven en werk van iedereen om haar heen. Met het hart op de juiste plaats en altijd beschikbaar voor de goede zaak. We gaan haar enorme kennis en kunde, maar vooral haar unieke persoonlijkheid ontzettend missen.”  

Terug naar het overzicht