Eerste festivals in een jaar tijd tijdens Fieldlab-experiment

In Biddinghuizen stond het festivalterrein afgelopen weekend voor het eerst in een jaar tijd weer helemaal vol. Eigenlijk zouden de twee festivals vorige week al plaatsvinden, maar vanwege het slechte weer werden ze uitgesteld. 

1500 festivalbezoekers mochten zaterdag feesten op een dancefestival met onder anderen artiesten als Joris Voorn, Colin Benders, Reinier Zonneveld, Moody Mehran en Nicky Elisabeth. Zondag stonden er weer 1500 mensen los te gaan op een popfestival met onder anderen optredens van Chef’Special, Maan, De Staat en Bilal Wahib.    

De festivals waren de laatste twee proefevenementen van Fieldlab. Deze proefevenementen zijn bedoeld als experimenten waaruit moet blijken of evenementen in coronatijd veilig kunnen plaatsvinden. Eerder werd al getest tijdens een theatervoorstelling van Guido Weijers, een congres, voetbalwedstrijden en twee concerten in de Ziggo Dome. 

Fieldlab is voorzichtig optimistisch over evenementen komende zomer. Volgens programmamanager Pieter Lubberts is het mogelijk om vanaf mei of juni weer veilig evenementen te organiseren, maar de politiek beslist uiteindelijk."Ik denk dat er in mei, juni echt wel weer wat meer kan, als de politiek het aandurft. Met bijvoorbeeld sneltesten vooraf zou er dan echt meer kunnen, maar het zit hem erin of de politiek het aandurft evenementen mogelijk te maken in een ernstige situatie."  

Terug naar het overzicht