Museon

Gemeente Den Haag akkoord met fusie Museon en Omniversum

De gemeente Den Haag is akkoord met de fusie van het populairwetenschappelijk museum Museon en het grootbeeldfilmtheater Omniversum. Een gemeentelijke goedkeuring was nodig omdat de collectie van het Museon gemeentelijk bezit is en omdat de stad subsidie geeft.  

In februari werd bekend dat beide organisaties samen verder willen onder de naam Museon-Omniversum. Met deze fusie heeft Museon-Omniversum de ambitie om een nog grotere landelijke bekendheid te verkrijgen en willen ze in 2025 de 450.000 bezoekers per jaar halen.    

In de loop van dit jaar zullen de twee instellingen steeds meer samenwerken en vanaf 1 januari 2022 zijn ze officieel één organisatie. Samen willen de Haagse instellingen zich in hun publieksaanbod nog scherper richten op thema's als duurzaamheid en natuur.    

Bezoekers kunnen straks met één kaartje beide instellingen bezoeken, ook met de Museumkaart. Tussen de twee instellingen komt een met glas overkapte verbinding waardoor bezoekers van het ene naar het andere gebouw kunnen lopen.  

Terug naar het overzicht