Beeld: Hermitage Amsterdam

Hermitage Amsterdam viert 10 jarig bestaan

In 2019 bestaat de Hermitage Amsterdam tien jaar. Het jubileum zal het hele jaar door uitgebreid gevierd worden met evenementen, activiteiten en twee grote jubileum-tentoonstellingen, De schatkamer! en Juwelen!

Het jaar wordt gestart met de tentoonstelling De schatkamer! Meesterwerken uit de Hermitage waar een overzicht van de hoogtepunten uit de collecties van de Hermitage worden getoond. Meesterwerken uit culturen en stromingen van de vroegste prehistorie tot in de 21ste eeuw zullen aanwezig zijn. De bezoeker zal dan ook een reis maken door de tijd en over de halve wereldbol, van Nederland tot China en van Noord-Siberië tot Egypte. De tentoonstelling bestaat uit 250 kunstwerken en zal meesterwerken van grote namen, maar ook minder bekende, zeer verrassende kunstenaars bevatten. 

Naast de meesterwerken heeft de Hermitage in de loop van jaren een fabelachtige collectie aan juwelen verworven. Zo is een schatkamer met duizenden sieraden ontwikkeld waarvan honderden in het najaar naar Nederland komen. In de tentoonstelling Juwelen! ontmoet het publiek tsarina’s, grootvorsten en adellijke familie uit de negentiende en vroege twintigste eeuw. De sieraden weerspiegelen de mode van vier eeuwen: barok, rococo, classicisme, empire, jugendstil en modern, maar ook die van de 21ste eeuw. 

De tentoonstelling De schatkamer! is van 2 februari t/m 25 augustus 2019 en wordt opgevolgd door Juwelen! die van 14 september 2019 t/m 15 maart 2020 te zien zal zijn.