TivoliVredenburg in Utrecht. Foto: Michiel Ton

Maar een kwart van theaters en concertzalen gaat open op 5 juni

Ongeveer een kwart van de theaters en concertzalen in Nederland openen morgen de deuren. Dat terwijl die dag alle culturele instellingen weer open mogen. Dat blijkt uit een peiling van de Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties (VSCD).

78 procent van de theaters en concertzalen gaat met de versoepelingen weer open, maar een groot deel dus pas in de dagen ná 5 juni. In de zomer gaat 4 procent van de podia voor het eerst open voor publiek. 13 procent van de podia blijft dicht tot september, wanneer het nieuwe theater- en concertseizoen begint.    

De peiling werd gehouden onder 141 VSCD-leden, waaronder het Chassé Theater, TivoliVredenburg, het Zaantheater, de Stadsschouwburg Utrecht en het Theater aan het Vrijthof.    

Toch staat er bij veel theaters en concertzalen dus wel wat op de planning. Op het programma staan onder meer Peter Pannekoek in het Fulcotheater, Spinvis in de Stadsschouwburg Haarlem, het Holland Festival in Muziekgebouw aan ’t IJ, Loes Luca & Pierre Bokma in Theater De Willem, Guido Weijers in Het Speelhuis en het Concertgebouworkest in het Concertgebouw Amsterdam.  

Terug naar het overzicht