Theaterfestival Parade in aangepaste vorm naar Utrecht, Den Haag en Eindhoven

Het theaterfestival Parade zal in een afgeslankte vorm in Eindhoven, Den Haag en Utrecht georganiseerd worden. Voor de edities in Amsterdam en Rotterdam in augustus en september hoopt de organisatie wel weer een volledige editie te kunnen neerzetten.

"Voor de andere steden moesten we nu echt knopen doorhakken,” zegt communicatieadviseur Nadine van Pinxteren. Voor de editie in Eindhoven, van 18 tot en met 27 juni, wordt het volgens haar wel spannend. “Maar we denken zo min mogelijk risico te nemen. Dit model is veilig en verantwoord”.    

Gehoopt wordt dat de Parade in Amsterdam, van 13 tot en met 29 augustus, wel gewoon door kan gaan. Er is daarvoor een versie bedacht die daarop af te schalen is. “Hopelijk kan het eind augustus weer als vanouds. Zo niet, dan zullen we terug moeten naar iets anders,” geeft van Pinxteren aan.    

Vorig jaar zomer maakte Parade-directeur Nicole van Vessum zich grote zorgen over het voortbestaan van het festival. Door een coronasteunpakket kan het evenement voorlopig blijven bestaan en georganiseerd worden.    

Tijdens de Parade spelen gerenommeerde acteurs en makers vaak voor het eerst hun nieuwe voorstellingen, om uit te testen welke elementen van hun voorstellingen later in de grote zalen het beste tot hun recht zullen komen.  

Terug naar het overzicht