Beeld: Benno Ellerbroek/Westfries Museum.

VOC-schip de Halve Maen zoekt jonge museuminspecteurs

De zomerlang zoekt het Westfries Museum kinderen tot en met 12 jaar die museuminspecteur willen worden voor de Halve Maen. Er wordt aangemoedigd om het VOC-schip te onderzoeken en een beoordeling te geven. Degene die de uitdaging aangaan maken kans op verschillende badges en prijzen, waaronder een Instax camera. Tot en met 2 september kan er een kans gewaagd worden. 

Museum Inspecteurs
Door het downloaden van de app Museum Inspecteurs komen de kinderen vanzelf in aanmerking om te inspecteren. De app vraagt om twaalf korte vragen in te vullen en enkele foto’s te uploaden tijdens het bezoek aan de Halve Maen. De beoordeling wordt opgeslagen in de app. In de week van 10 september worden de winnaars door de Museumvereniging gekozen. Zij kijken naar inhoud en originaliteit en presenteren de winnaars op museumkids.nl

Halve Maen
De Halve Maen is het enige nagebouwde VOC-schip uit de 17e eeuw die ook echt vaart. Er is van alles te beleven op het schip. Zo zijn er rondleidingen, audiotours, maar ook avonden waarmee je de zee aangaat door de zeilen te hijsen. Klik hier voor meer Halve Maen. 

Buttons maken
In de zomervakantie kunnen er buttons gemaakt worden in het bezoekerscentrum van de Halve Maen. Kinderen kleuren een kleine tekening van een schip, indiaan of zeeman in die daarna wordt verwerkt tot button. 

Klik hier voor meer informatie.