Vanaf 30 juni evenementen weer mogelijk, mét test en zonder 1,5 meter

 

Grote evenementen zoals festivals kunnen vanaf 30 juni doorgaan op volledige capaciteit. Dat heeft het kabinet vrijdag bekendgemaakt. Bezoekers van een evenement waarvoor een testbewijs nodig is, hoeven geen 1,5 meter afstand te houden.

Fieldlab Evenementen concludeerden dat alle type evenementen veilig kunnen plaatsvinden wanneer er gebruik wordt gemaakt van een coronatest vooraf en gecontroleerde in- en uitstroom van bezoekers. Vanaf 30 juni kunnen er weer evenementen georganiseerd worden met 100% van de reguliere bezoekerscapaciteit. Er zijn wel voorwaarden aan verbonden. Zo moet iedere bezoeker zich vooraf laten testen of in het bezit zijn van een test- of vaccinatiebewijs. De coronatest mag maximaal 40 uur voor binnenkomst bij het evenement afgenomen worden.    

Tot 28 juli mogen de bijeenkomsten maximaal 24 uur duren en geldt er een maximum van 25 duizend bezoekers per dag. Vanaf eind juli mogen er weer festivals met overnachting worden georganiseerd. Dan vervalt ook het maximumaantal bezoekers. Het kabinet wil deze regels ook voor andere sectoren, zoals de horeca, culturele instellingen en professionele sportwedstrijden, laten gelden.  

Terug naar het overzicht