Meet & Greet André Kuipers in het Maritiem Museum. Beeld: Desiree Schippers.
Campagnebeeld Expeditie Knappe Koppen. Beeld: Storm & Rutger Prins.

Astronaut André Kuipers verlaat Maritiem Museum nog niet

Voorlopig laat ruimtevaarder André Kuipers bezoekers van het Maritiem Museum Rotterdam nog niet met rust. Op de Dag van de Internationale Ruimtevaart maakt het museum bekend dat André Kuipers wegens succes blijft t/m 3 maart 2019. Sinds begin 2017 is Kuipers de virtuele gids in de familietentoonstelling ‘Expeditie Knappe Koppen’. Tijdens de tentoonstelling begeleidt André Kuipers bezoekers door de werelden van VOC-pioniers.

In ‘Expeditie Knappe Koppen’ ontdekken bezoekers voor welke gevaren ontdekkingsreizigers kwamen te staan. Welke eigenschappen hadden ze hier voor nodig? Hoe was het leven als 17e eeuwse avonturier aan een VOC-schip? 

De familietentoonstelling duikt in het verleden, maar het Maritiem Museum kijkt samen met hedendaagse ontdekkingsreiziger André Kuipers ook vooruit. Zo vertelt hij over toekomstig onderzoek naar uithoeken van het heelal. Met hightech telescopen ontdekken en bekijken wetenschappers sterren en planeten.

Een meivakantie vol technisch vernuft
Het Maritiem Museum staat in de meivakantie, van 28 april t/m 6 mei, helemaal in het teken van technische hoogstandjes. Op 1 en 2 mei is onderzoeksinstituut MARIN te gast. In hun simulator beleven museumbezoekers, hoe het is om aan het roer van een sleepboot te staan in de Rotterdamse haven. Of zien ze, hoe een reddingsboot het water induikt als medewerkers van een boorplatform zichzelf in veiligheid moeten brengen. Ook valt in de ‘Offshore Experience’ de wereld van energiewinning op zee te ontdekken.

Lees hier alles over de meivakantie in het Maritiem.