Filmposter Image (detail).

Beatlesliefhebbers verrast door Kinepolis

Op 17 september schittert John Lennon eenmalig op het filmdoek van Kinepolis. Liefhebbers van de Beatles en in het bijzonder van John Lennon zien die avond een speciale vertoning van Imagine. De film waarin de vredesactivist en muzikant samen met Yoko Ono publiek verblijdde met een esthetische collage. 

Nadat Kinepolis haar schijnwerpers richtte op Whitney Houston en Elvis Presley geeft ze nu een podium aan John Lennon en Yoko Ono. De film Imagine was een reactie op het gelijknamige album. Speciaal voor deze heruitgave is de film frame voor frame opgepoetst en geremasterd en heeft het voor de bioscoop geoptimaliseerd geluid gekregen.Intieme studio-sessie
Bij de vertoning van de film is er 15 minuten aan exclusief bonusmateriaal te zien. Dit zijn onder meer opnames van een intieme studio-sessie waarin John Lennon de nummers ‘Oh My Love’ en ‘How Do You Sleep’ opvoert voor collega-muzikanten, waaronder George Harrison.

Over de film
Imagine is een collage van kleur, geluid, dromen en realiteit, geproduceerd en geregisseerd door John Lennon en Yoko Ono. Met gasten als George Harrison, Fred Astaire en Andy Warhol creëerde het duo een wereld die qua verbeelding zo rijk en ontroerend is als de muziek die de film begeleidt.

Imagine is te zien in de bioscopen van Kinepolis in Almere, Breda, Den Bosch, Dordrecht, Enschede, Groningen, Hoofddorp, Huizen, Rotterdam, Schagen, Utrecht en Zoetermeer.

Klik hier voor meer informatie.