Pauwenstaartfontein in de tuin van Paleis het Loo. Beeld: Paleis het Loo.

Beeld en zomergeluid op Paleis het Loo

Het Paleis zelf mag dan dicht zijn, maar er is deze zomer genoeg te beleven op Paleis het Loo. Zo treden er vanaf zondag 27 mei verschillende klassieke ensembles op in de 17e eeuwse tuinen, en kan men vanaf aanstaande vrijdag de beelden bewonderen van koning-stadhouder Willem III en koningin Mary Stuart. Zij waren de grondleggers en eerste bewoners van het paleis, en zijn door beeldhouwer Eric Claus vereeuwigd in brons. 

Eric Claus (1936, Broek in Waterland) geniet onder meer bekendheid door zijn gebeeldhouwde portretten van Willem van Oranje en Koning Willem-Alexander in het gebouw van de Raad van State. De beelden van Willem en Mary worden onthuld door Commissaris van de Koning C.G.A. Cornielje en burgemeester drs. J.C.G.M. Berends en worden overgedragen aan directeur Michel van Maarseveen van Paleis Het Loo. Ze krijgen een plaats in het entreegebouw van het museum en zijn ook tijdens de vernieuwing en verbouwing van het paleis voor het publiek te zien.

Een vrolijke noot
De barokke tuinen van Paleis Het Loo zijn niet alleen de enige in Nederland, maar ook een van de mooiste en best verzorgde hoftuinen van Europa (zo zeggen ze zelf).  Vanaf mei kan men daar op elke laatste zondagmiddag van de maand genieten van een klassiek concert:een vrolijke noot op de zondagmiddag. Tussen 14.00 en 16.00 uur speelt maandelijks een ander klassiek muziekensemble bij de Colonnades achterin de paleistuinen. De ensembles zijn geïnspireerd door de prachtige omgeving en de periode waarin de tuinen zijn ontworpen, de 16e en 17e eeuw.
Een mooie zomeravond terwijl prachtige muziek door de bloeiende tuinen klinkt: Willem III en Mary zouden niets liever willen. U toch ook niet?

Klik hier voor meer informatie over de verschillende concert-data.