Bientôt, van de serie Ekaterina, 2012-2016 © Romain Mader / ECAL, eigendom van Galerie Dix9 Hélène Lacharmoise.

Bekendmaking winnaar Foam Paul Huf Award 2018

Deze week wordt de winnaar van de Foam Paul Huf Award 2018 bekendgemaakt. Foam organiseert jaarlijks deze internationale prijs voor jonge fotografen. Donderdag 8 maart aanstaande kiest de jury voor de twaalfde keer de winnaar van de Award. Dit gebeurt op basis van de portfolio’s van honderd internationale genomineerden. De prijs wordt jaarlijks door Foam toegekend aan een internationaal fotografietalent, jonger dan 35 jaar, en bestaat uit een geldbedrag van €20.000,- en een tentoonstelling in Foam.

Jury
Dit jaar bestaat de jury uit juryvoorzitter Gregory Barker (uitgever, STANLEY/BARKER, Verenigd Koninkrijk), Marina Chao (assistent curator International Center of Photography, Verenigde Staten), Tristan Lund (adviseur en dealer voor fotografieverzamelaars, Verenigd Koninkrijk), Whitney Richardson (creatief visueel strateeg en beeldredacteur New York Times, Verenigde Staten) en Lars Willumeit (onafhankelijk curator, schrijver en redacteur, Zwitserland).

Internationale specialisten
Om dit jaar de nominaties nog representatiever te maken, heeft Foam dit jaar zo’n twintig nominators uit verschillende delen van wereld benaderd. De nominators zijn allemaal vakman in het fotografieveld. Aan hen is gevraagd om ieder een aantal talentvolle fotografen te nomineren in de regio waar zij hij of zij werkzaam is. Dit om tot een zo’n representatief mogelijke selectie te komen.

De Foam Paul Huf Award wordt donderdag aanstaande uitgereikt.