Foto: Joep Jacobs

Bezoek gratis het Museumkwartier in sfeervol avondlicht

Het Noordbrabants Museum en Design Museum Den Bosch zetten op zaterdagavond 29 juni de deuren open voor Zomeravond in het Museumkwartier. Beide musea zijn gratis te bezoeken van 19.00 uur tot 22.00 uur. Dit biedt een unieke kans om de tentoonstellingen te ervaren in het sfeervolle avondlicht. Daarbij is er van alles te beleven tijdens een uitgebreid zomers programma: een tentoonstelling vormt het decor voor een dansvoorstelling, de sfeervolle Paleistuin is het podium voor livemuziek en keramische kunst biedt voor een keer ruimte aan yogalessen. Daarbij kan het publiek speciale rondleidingen en lezingen bijwonen en hun designkennis testen met een wel heel bijzondere quiz.

In Het Noordbrabants Museum danst het Bossche gezelschap Panama Pictures te midden van de tentoonstelling Foreign Lands van Ali Banisadr. Zij dansen een fragment uit hun laatste voorstelling Requiem for Lost Things, speciaal bewerkt voor deze avond. Conservator Hans November vertelt meer over het even kleurrijke als levendige werk van deze Iraans-Amerikaanse kunstenaar. Daarbij zijn er gedurende de avond rondleidingen en is er livemuziek in de sfeervolle Paleistuin.

In Design Museum Den Bosch kun je meedoen met De Doldwaze Dutch Design Quiz, een feest voor de verstokte designliefhebber en de enthousiaste leek. De tentoonstelling Modern Nederland 1963-1989 met andere ogen bekijken, kan door te kiezen uit speciale rondleidingen met bijzondere titels als Lelijk, saai en grijs en Modern, wie heeft het er nog over? En om even bij te komen zijn er yoga-lessen tussen het verstilde werk van keramist Geert Lap, de perfecte plek voor een moment van rust.