Panorama van BlowUp art op de Hofvijver
BlowUp art van Studio Job op de Hofvijver
BlowUp art van Sigrid Calon op de Hofvijver

BlowUp Art 2024

Den Haag – In mei staat het Museumkwartier Den Haag weer bol van de kunst. Dan start de derde editie van BlowUp Art Den Haag, dit keer in het teken van Dutch Design. In het historisch hart van de stad drijft op de Hofvijver een weelderig eiland vol groen en bloeiende opblaaskunstwerken.

 

De creaties op deze drijvende, natuur-inclusieve tuin zijn van de hand van vier internationaal opererende, maar van origine Nederlandse ontwerpers. De opblaaskunstwerken zullen dit jaar te zien zijn van 9 mei tot en met 2 juni. Op de Hofvijver (entree hoek Korte en Lange Vijverberg)

  

Opblaaskunst

Op de drijvende tuin zullen negen bewegende ‘eieren’ van Marcel Wanders verrijzen. Sigrid Calon liet zich voor haar ‘Gazebo’ inspireren door het torentje van de minister-president. Job Smeets van Studio Job legt een ‘larger than life’ surreëel object in de vijver. Studio Mieke Meijer (Mieke Meijer en Roy Letterlé) blaast letterlijk lucht in de elementen van een boom. Tijdens de perspreview zullen de ontwerpers hun werken verder toelichten.

 

Drijvende beeldentuin

Onder leiding van Deborah Treep ontwikkelden tweedejaarsstudenten van de opleiding 'leefbare stad en klimaat’ aan Yuverta een plan voor een drijvende tuin. Hun inspiratie hiervoor is opgedaan tijdens een workshop van beeldend kunstenaar Frank Bruggeman. In de tuin wisselen spannende waterpartijen en wilgenbundels elkaar af. Landschapsarchitect Natascha van den Ban zette die grote lijnen om naar een gedetailleerd ontwerp. Bij het beplanten worden de studenten bijgestaan door de Stadskwekerij Den Haag en Engelsman hoveniers.

 

denhaag.com/nl/blowupartdenhaag