Carlien Blok wordt nieuwe directeur Hortus Amsterdam

Vanaf 15 mei is Carlien Blok de nieuwe directeur/bestuurder van de Hortus Botanicus Amsterdam. Daarmee neemt ze het stokje over van Taeke Kuipers die de overstap maakte van de Hortus naar manager donaties bij het VSBfonds in Utrecht.

Blok werkte de afgelopen zeven jaar als Hoofd Marketing, Communicatie en Verkoop bij Het Concertgebouw in Amsterdam. Hier had zij een belangrijke rol bij de veranderingen die Het Concertgebouw onderging. Mede door die transformatie is het Concertgebouw een van de best bezocht concertzalen ter wereld. 

‘Ik kijk er erg naar uit om samen te gaan werken met het Hortusteam.,’ vertelt Carlien Blok. Als Amsterdammer met een groot hart voor natuur en cultuur zie ik veel mogelijkheden om de Hortus ook voor de toekomst te bestendigen en te laten groeien zonder het evenwicht met de kwetsbare collectie en de rust die de Hortus nu uitstraalt geweld aan te doen.’

De Hortus Botanicus Amsterdam ontvangt rond de 200.000 bezoekers per jaar. Samen met het ‘bewust gevoerde culturele ondernemerschap’ is de Hortus hiermee in staat 80% van de jaaromzet zelf te verdienen. Verder subsidieert de gemeente Amsterdam de Amsterdamse groene oase. 

Els Unger, voorzitter van de Raad van Toezicht, over Blok’s benoeming: ‘Carlien Blok is een ervaren strategisch leidinggevende. Wij hebben er alle vertrouwen in dat zij met veel enthousiasme en gedrevenheid de Hortus gaat besturen.'