Optreden tijdens de Dag van de Romantische Muziek. Beeld: Prisca Visser
Het publiek tijdens de Dag van de Romantische Muziek. Beeld: Prisca Visser

Dag van de Romantische Muziek viert 32ste editie

Al meer dan dertig jaar wordt in het Park bij de Euromast in Rotterdam één keer per jaar de romantiek gevierd. Waar het eerste festival in 1986 begon met één klein podium, is het inmiddels uitgegroeid tot een bekend Rotterdams festival waar verschillende podia een eigen sfeer en muziek uitdragen. De 32ste editie van de Dag van de Romantische Muziek vindt dit jaar plaats op zondag 19 augustus 2018. 

Het muziekprogramma is breed, gevarieerd en voor ieder wat wils. Programmeur Celia García-García stelt graag een ‘buffet’ samen van verschillende stijlen, uitgevoerd door gevestigde namen en nieuw muzikaal talent. Op het hoofdpodium spelen onder anderen Dominic Seldis, musici van het Batavierhuis en Club Classique. Dominic Seldis wordt genoemd als één van de beste contrabassisten ter wereld. Hij is bekend van het tv-programma ‘Maestro’ en zal optreden met zijn ‘Stand up bass’-voorstelling, waarin hij prachtige muziek afwisselt met hilarische anekdotes over de contrabas. 

Verschillende musici van het binnenkort in Rotterdam te openen Batavierhuis zullen een voorproefje komen geven. Dit nieuwe bruisende muziekgebouw wordt een club voor musici en hun publiek waar zij in alle vrijheid kunnen repeteren, uitproberen, creëren en concerten kunnen geven. Club Classique presenteert een unieke voorstelling waarin beelden uit de gloednieuwe YouTube-serie ‘Roadtrip La Bohème’, over operacomponist Giacomo Puccini, gecombineerd worden met livemuziek. 

Klassieke muziek is voor iedereen
De Dag van de Romantische Muziek is een klassiek muziekfestival dat jaarlijks plaatsvindt in Het Park bij de Euromast in Rotterdam: een adembenemend decor voor klassieke muziek, heerlijk eten en drinken en verrassende randprogrammering. Stichting Cultuurbrigade vindt dat klassieke muziek voor iedereen is, of je het nu elke dag luistert of slechts één keer per jaar op de Dag van de Romantische Muziek. Voor veel mensen is het traditie om veel aandacht te besteden aan hun (zelfgemaakte) romantische outfit, waardoor je je echt in het romantische tijdperk waant.

De Dag van de Romantische Muziek vindt plaats op zondag 19 augustus 2018. De toegang is gratis. Kijk hier voor meer informatie en het programma.