David Hockney, 'Het aanbreken van de lente in Woldgate, East Yorkshire in 2011 (tweeduizendelf)', olieverf op 32 doeken, © David Hockney, Foto: Richard Schmidt, Centre Pompidou, Parijs. Musée national d’art moderne – Centre de création industrielle

David Hockneys wereldberoemde schilderij komt tot leven op het Museumplein

Naar aanleiding van de populaire tentoonstelling Hockney – Van Gogh: The Joy of Nature brengt het Van Gogh Museum het iconische schilderij The Arrival of Spring in Woldgate van David Hockney tot leven op het Museumplein in Amsterdam. Op 20, 21 en 22 maart om 20 uur transformeert de kolossale lichtkunst van kunstenaarscollectief Blauwe Uur en de livemuziek van harpist Remy van Kesteren het Museumplein van een koele winteravond naar een levendige voorjaarsdag met de Arrival of Spring LIVE. Een vrij toegankelijk spektakel, mede mogelijk gemaakt door Van Lanschot.

Op 20, 21 en 22 maart wordt een van de hoogtepunten van de tentoonstelling Hockney - Van Gogh, het beroemde schilderij The Arrival of Spring in Woldgate, East Yorkshire in 2011 (twenty eleven) op spectaculaire wijze geprojecteerd op de Museumpleinzijde van het Van Gogh Museum. Door zijn imposante formaat neemt de projectie je op in de natuur, alsof je midden tussen de metershoge bomen staat.

Tijdens de spetterende lichtshow The Arrival of Spring LIVE brengt harpist Remy van Kesteren een track van zijn nieuwe album Shadows ten gehore die hij speciaal voor de gelegenheid hercomponeerde. Van Kesteren: ‘Het stuk is geïnspireerd op de schilderijen van Hockney. Zijn werk, zijn kleuren, die zijn bijna hallucinerend. Eerder deze maand heb ik David Hockney ontmoet op de opening van de tentoonstelling, waar ik het nummer ook speelde. Dat was voor mij een heel bijzonder moment!’

Arrival of Spring LIVE is te zien om 20 uur op het Museumplein in Amsterdam en duurt ongeveer 20 minuten. Rond 20.30 uur wordt de lichtshow herhaald. Op 20 en 21 maart speelt Remy van Kesteren live, op 22 maart is zijn muziek te horen, maar wordt er niet live gespeeld.