Beeld: Thomas Schweigert.

David LaChapelle signeert nieuwste boek in Groninger Museum

Vanaf zaterdag 21 april is de tentoonstelling LaChapelle: Good News for Modern Man te zien in het Groninger Museum. Ter gelegenheid daarvan signeert David LaChapelle die dag zijn nieuwste boek. De signeersessie start om 20.00 uur. Speciaal voor deze expositie verschijnt een Groninger Museum-editie van het boek, bestaande uit een unieke boekenlegger en een essay over het werk Seismic Shift.

Het boek bestaat uit twee delen: Lost + Found en Good News. De Groninger Museum-editie bevat een boekenlegger en een essay over het werk Seismic Shift, geschreven door directeur Andreas Blühm en kunsthistorica en co-curator van de tentoonstelling Anna-Rosja Haveman. De boeken geven een uitgebreid overzicht van LaChapelle’s creatieve werk en bevatten foto's die nog niet eerder gepubliceerd zijn.

LaChapelle: Good News for Modern Man
Het Groninger Museum presenteert de eerste tentoonstelling van David LaChapelle in Nederland. LaChapelle: Good News for Modern Man toont met ruim 70 werken de verschillende genres uit het indrukwekkende oeuvre van LaChapelle. Met portretten, stillevens en landschappen weet LaChapelle op vernieuwende wijze emoties te vangen. Zijn werk staat is uitgegroeid als symbolische standaard van het fotografische Amerika van de 21ste eeuw.


Klik hier voor meer informatie over de tentoonstelling.