Beeld van 'In het geniep...'.

De Krakeling onderscheidt zich tijdens 4 en 5 mei

Op de dag van de dodenherdenking, 4 mei, en Bevrijdingsdag 5 mei organiseert theater De Krakeling een bijzonder programma. Een groot contrast tussen twee dagen, dat het thema vormt voor de tentoonstelling ‘In het geniep…’ en een Vrijheidsmaaltijd op 5 mei.

In het geniep…
In het kader van Theater Na de Dam presenteert De Krakeling, in samenwerking met de Amsterdamse jeugdteJAterschool en de Kop Klas, de voorstelling ‘In het geniep…’. Inspiratie voor de voorstelling zijn de gesprekken die Amsterdamse jongeren hebben gevoerd met ouderen die de oorlog hebben meegemaakt. Voorafgaand aan de voorstelling op 4 mei is de herdenking op de Dam te volgen op een groot scherm in de foyer van De Krakeling.

Vier dinerend vrijheid
‘Vrijheid moet niet alleen gevierd worden,’ zegt De Krakeling. Het theater nodigt iedereen uit om aan te schuiven voor een Vrijheidsmaaltijd. Met het thema ‘Lieve Stad’ vraagt De Krakeling de stad Amsterdam om zelf een gerecht voor twee personen mee te nemen. Alle maaltijden samen vormen een feestelijke Vrijheidsmaaltijd. Tijdens het diner zijn er optredens van de groepen Orient Connection Junior, Anoush & Nazeer en The Voice of Aslan. Deel, geniet en vier vrijheid. 

Neem mee: Gerecht voor twee personen, eigen bord en bestek. Dranken en brood verzorgt De Krakeling. 

Het diner is zaterdag 5 mei van 18.00-20.30 en is gratis deel te nemen voor iedereen. Door een beperkt aantal plaatsen is aanmelden verplicht. Aanmelden kan door een mail te sturen naar marketing@krakeling.nl met naam, telefoonnummer en het aantal personen.

Klik hier voor meer informatie.