Beeld: Guido Dutilh in Wir sagen uns Dunkles. Foto: Rahi Rezvani

De Zwanen uitgereikt

Tijdens het Gala van de Nederlandse Dansdagen zijn de prijzen uitgedeeld. De Zwaan voor ‘meest indrukwekkende dansproductie 2018’ is toegekend aan We Are Nowhere Else But Here van Stephen Shropshire Foundation in coproductie met Korzo producties. 

Danser Guido Dutilh kreeg de Zwaan voor ‘meest indrukwekkende dansprestatie 2018’ voor zijn rol in Wir sagen uns Dunkles van Nederlands Dans Theater 2. De prijs van de Nederlandse Dansdagen Maastricht 2018 is toegekend aan Dunja Jocic. De prijs van de Nederlandse Dansdagen Jong Publiek 2018 is toegekend aan 155. De Châtel Award is door Krisztina de Châtel uitgereikt aan Florentina Holzinger.

De dansprijzen van Vereniging voor Schouwburg- en Concertgebouwdirecties (VSCD) worden al sinds 1983 uitgereikt en de Zwanen worden ook wel de ‘Oscars’ van de Nederlandse dans genoemd. De dansprijzen zijn een belangrijk onderdeel van het festival en hebben als doel de prestaties van dansers en gezelschappen te eren door deze onder de aandacht te brengen van een groot publiek.