Maxim Kotov via Unsplash

Deels versnipperde 'Love in the Bin' van Banksy geveild voor meer dan 19 miljoen euro

Allemaal kennen we wel het wereldberoemde werk van Banksy: 'Girl with Balloon'. De mysterieuze kunstenaar heeft het kunstwerk gedeeltelijk versnipperd en een nieuwe naam gegeven: 'Love is in the Bin'. Het beschadigde kunstwerk levert meer op dan het origineel: maar liefst 19 miljoen euro. 

Het was verwacht dat 'Love in the Bin' ongeveer vier tot zes miljoen op zou brengen, maar dit bleek een flinke onderschatting. Voor de versnippering werd het werk ook al geveild in 2018, het bracht toen meer dan een miljoen euro op. Voor de ogen van de koper, werd de afbeelding, toen nog met de naam 'Girl with Balloon', versnipperd door een ingebouwde papierversnipperaar in de lijst. Deze kunstveiling staat bij als een van de meest spectaculaire ooit. 

Beschadigde werken brengen normaal gesproken niet meer op dan het origineel, maar 'Love in the Bin' bewijst het tegendeel met bijna 18 miljoen stijging in waarde. Het werk van Banksy is populair onder verzamelaars, in maart werd het werk 'Game Changer' nog verkocht voor een recordbedrag van 20 miljoen euro.