Design: Studio Niep

Den Bosch Maakt, Raakt, Smaakt!

Den Bosch: de cultuurstad van het Zuiden. Deze stad barst van het talent dat gedurfde en vernieuwende kunst en cultuur maakt. Elke ervaring is een belevenis die je raakt. Het is een stad met meerdere gezichten en een cultureel aanbod dat telkens verrast. Den Bosch smaakt altijd naar meer!

Gedurende de Maakt, Raakt, Smaakt campagne laten Bossche studenten de verschillende aspecten van cultureel Den Bosch zien. Ze lichten cultuur uit middels items als de Smaakmeter, Vraag Raak en VOX PROPS

Denk bijvoorbeeld aan de Verkadefabriek; een plek met een divers cultureel aanbod – van films en documentaires, tot aan cabaretvoorstellingen en dansvoorstellingen. Met een vers aanbod per week valt er altijd wat te beleven. 

Een van de meest bekende bezienswaardigheden van Den Bosch valt al van een afstand te zien: De Sint-Janskathedraal. De bouw blijft niet alleen van buiten indrukwekkend, maar ook binnen ziet dit gebouw er hemels uit. Al meer dan zes eeuwen klinkt er orgelmuziek in de kathedraal. Dit 29 meter hoge instrument is een van de pronkjuwelen en wordt dan ook ‘de Nachtwacht van Den Bosch’ genoemd.  

In hartje Den Bosch verschuilen twee musea zich in één prachtig gebouw. Het Design Museum en het Noordbrabants Museum hebben naast hun standaard collectie, wisselende exposities vol exclusieve werken. Op dit moment is de gotische expositie ‘GOTH – Designing Darkness’ te vinden in het Design Museum in dit Bossche museumkwartier. Deze tentoonstelling neemt je mee naar de donkere wereld van onheil en de zwartgallige kunst. 

In het Noordbrabants Museum wordt er een sprong naar de jaren dertig gemaakt met de expositie ‘Picasso’s Suite Vollard’. De uit honderden etsen bestaande serie vormt een weerspiegeling van zijn leven en geeft een inkijk in Picasso’s creatieve denkwereld. 

De Tramkade is de culturele en creatieve hotspot van Den Bosch en is uitgerust met vele tentjes, met divers eten van over de hele wereld. In de Barkade kan je naast eten, ook in de arcade verschillende spellen spelen! Denk hierbij aan Pacman en Air hockey. 

De Tramkade is uitgerust met een hijskraan, waarin overnacht kan worden boven het water in een privé cabine. 

De Urban Scene is vertegenwoordigd door een boksschool, een breakdance en hiphop dansschool en meerdere muziekscholen zoals de jazzwerkplaats. Het bevindt zich allemaal op de Tramkade!

Smaakt dit naar meer? Bekijk hier de website!