foto Angeline Swinkels

Designprijs Noord-Brabant uitgereikt aan Simone Post

Textiel- en productdesigner Simone Post heeft zondagmiddag de Designprijs 2019 van Cultuurfonds Noord-Brabant in ontvangst genomen. Materiaalexperiment, diepgaand onderzoek en liefde voor kleur, prints en ambacht zijn karakteristiek voor het werk van de ontwerpster. Simone Post streeft naar duurzame ontwerpen die geworteld zijn in traditie.

Commissaris van de Koning Wim van de Donk reikte de Designprijs uit in Designcentrum Kazerne tijdens de Dutch Design Week in Eindhoven. De jury benoemde Simone Post als laureaat uit een shortlist van vijf aankomende talenten uit de Brabantse designwereld. Juryvoorzitter Jan Post: “Kleurrijk, krachtig en kwalitatief hoogwaardig. De ontwerpen van Simone Post overtuigen vanaf de eerste seconde. Maar daaronder schuilt meer, veel meer. Visie, verbindende kracht en verantwoordelijkheidsgevoel vormen het DNA van deze designer van de toekomst.” 

Simone Post
Simone Post studeerde in 2015 af aan de Design Academy Eindhoven. Ze lanceerde haar carrière met het kleed Post-Vlisco, waarmee de afgekeurde stoffen van textielfabrikant Vlisco nieuw leven wordt ingeblazen. De ontwerpster werkt ook samen met hout- en plasticfabrieken om producten te maken van hun afval. Verder is Post mede-oprichter van Envisions, een Eindhovens collectief van twintig designers. Met hun experimentele ontwerpkracht bewegen ze de grote industrie om open te staan voor nieuwe mogelijkheden en zo tot innovatie te komen. “Recyclen is niets nieuws, maar de grootschalige manier waarop Post dit aanpakt en de techniek waarmee ze dat doet wel”, aldus de jury.