Beeld: Marcel Rob, Westfries Museum.

Dijkgraaf en Friese burgemeesters lanceren fotoproject Mijn Omringdijk

Onlangs hebben Dijkgraaf Luc Kohsiek en de burgemeesters van 10 West-Friese gemeenten het startschot gegeven voor het fotokunstproject Mijn Omringdijk. Het ontwerpduo AtelierNL heeft samen met het Westfries Museum twintig fotopalen verspreid over de Westfriese Omringdijk. Bezoekers van de route worden uitgenodigd om het Friese landschap te ontdekken door foto’s te maken met hun eigen mobiele telefoon. 

Alle beelden die de bezoekers via de uitzichtpalen maken, kunnen worden geupload naar de speciale website mijnomringdijk.nl. De burgemeesters deden het voor. Zo ontstaat een unieke serie beelden. Steeds vanuit hetzelfde kader, maar toch steeds anders door de wisseling van tijden en seizoenen. De beelden zijn vanaf 10 juni te zien in het Westfries Museum als onderdeel van de tentoonstelling ‘Lage Landen’.

Tentoonstelling Lage Landen 
Van 10 juni t/m 1 oktober 2018 presenteert het Westfries Museum veertig hoogtepunten van de landschapskunst uit de collectie van het Rijksmuseum. Ze zijn van bekende schilders als Jacob van Ruisdael, Paul Gabriël en van kunstenaars van recenter datum, zoals Jozef Israëls, de broers Jacob en Willem Maris en Willem Roelofs. De expositie wordt aangevuld met enkele topstukken uit de eigen collectie die niet eerder waren te zien. Samen vormen ze een fantastische reis door vier eeuwen geschiedenis van de Nederlandse landschapskunst. Bij de veertig schilderijen hoort een boeiende en afwisselende audiotour, bestaande uit gedichten, muziek en observaties van bekende Nederlanders en deskundigen.