Dit weekend het tweede Vintage Philips Weekend

Op 7 en 8 april organiseert het Philips Museum voor de tweede keer het Vintage Philips Weekend. Verzamelaars van het iconische merk presenteren hun mooiste objecten op een historische locatie - de plek waar Philips in 1891 begon.  

Na het succes van de eerste editie kan een tweede weekend niet wachten. ‘Vintage spullen spreken steeds meer mensen aan, jong en oud’, zegt conservator Sergio Derks. Het authentieke design van onder andere nostalgische lampen, scheerapparaten, radio’s, tv’s, stofzuigers brengt de bezoekers terug naar de essentie van ontwerp. 

Nostalgisch gamen en muziek 
Tijdens het Philips Vintage Weekend is er meer dan de unieke presentatie van Philips-voorwerpen. Bezoekers kunnen MSX- en VideoPac games spelen of muziek luisteren via buizenradio’s en pick-ups van vroeger. 7 april vult de museumvloer zich met de muziek van jazzpianist Bert van den Brink. Op een Philicorda-orgel herleeft hij met het publiek de oude tijden. Voor degene die bij het eind van de vorige eeuw niet aan een orgel, maar aan gitaren en drums denken is er ook een Rock ’n Roll dansgroep. 

Voor het Vintage Philips Weekend op 7 en 8 april gelden de reguliere entreeprijzen van het Philips Museum. Met een Museumkaart is de entree gratis.