Offshore Experience in het Maritiem Museum Rotterdam. Beeld: Marco de Swart.

Drie techniekmusea strijden om de Museumprijs 2018

Vanaf vandaag kan er ruim een maand lang worden gestemd op het 'Museum van het Jaar'. Gekozen door een vakjury, zijn de drie techniekmusea; het Maritiem Museum Rotterdam, het GeoFort en het Science Centre Delft genomineerd voor de Museumprijs 2018. Nu is het aan het publiek om te bepalen wie wint. Zij kunnen tot en met 8 mei stemmen op hun favoriete museum.

Museumprijs 2018 
Jaarlijks wordt de BankGiro Loterij Museumprijs uitgereikt door het Prins Bernhard Cultuurfonds en de BankGiro Loterij, in samenwerking met de Museumvereniging. Ieder jaar heeft de prijs een ander thema. Dit jaar is het thema techniek; de drive waar alle genomineerden in uitblinken. 

De winnaar van de Museumprijs ontvangt, naast de titel ‘Museum van het Jaar’, een bedrag van €100.000. Het geldbedrag voor de winnaar is bedoeld om zijn museumdroom te realiseren.

Droom van GeoFort in Herwijnen: uitbreiden met een Virtual Reality Experience
Willemijn Simon van Leeuwen, directeur GeoFort: “Mochten wij de €100.000,- winnen, dan willen we ons museumaanbod uitbreiden met een Virtual Reality Experience. We ontwikkelen een spel om de geografische kennis van onze bezoekers te testen in een reis om de wereld. Het doel is zo snel en zoveel mogelijk plekken te herkennen en zo je mede-wereldreizigers af te troeven.”

Droom van Maritiem Museum Rotterdam: een interactieve werkplaats
Frits Loomeijer, directeur Maritiem Museum Rotterdam: “Onze museumdroom is een interactieve techniekwerkplaats die de oude en nieuwe haven samenbrengt. Hiermee willen wij nieuwe generaties de maritieme ambachten van vroeger en nu laten ontdekken. In onze toekomstige werkplaats zijn smeden, monteurs en timmerlui aan het werk, omringd door nieuwsgierige leerlingen of families die zelf aan de slag gaan. En dat op de historische plek waar de Rotterdamse haven ooit begon.”

Droom van Science Centre Delft: samenwerken met de modernste robots
Michael van der Meer, directeur Science Centre Delft: “Winst van de BankGiro Loterij Museumprijs betekent voor ons de realisatie van een state-of-the-art Robotlab. Hier kunnen bezoekers werken met de modernste robots en zelf robots ontwerpen, bouwen en programmeren. Dit alles onder begeleiding van onderzoekers en studenten van de TU Delft.”

Win een reis naar New York
Niet alleen voor de musea is een bijzondere prijs aangewezen. Wie stemt maakt kans op een 5-daagse reis naar New York voor twee personen. De prijs wordt door de BankGiroo Loterij verloot onder de stemmers. 

Er kan gestemd worden van 3 april t/m 8 mei 2018. 

Klik hier voor meer informatie.