Campagnebeeld 'Fabeltjesland, een reis door 50 jaar Fabeltjeskrant'.
Campagnebeeld 'Fabeltjesland, een reis door 50 jaar Fabeltjeskrant'.

Een ode aan de Fabeltjeskrant in geboortestad Rotterdam

Het iconische kinderprogramma Fabeltjeskrant wordt, 50 jaar na de eerste uitzending, geloofd in de tentoonstelling: ‘Fabeltjesland, een reis door 50 jaar Fabeltjeskrant’. De jubileumtentoonstelling opent op 29 september in LP2 op de Wilhelminapier in Rotterdam.  

Tuindorp Vreewijk 
De Fabeltjeskrant is geboren in de Rotterdamse wijk Vreewijk. Hier groeide Leen Valkenier, de schrijver van de Fabeltjeskrant, op. Ze baseerde karakters als Truus de Mier en de gebroeders Bever op buren en vrienden. 

In de tentoonstelling wordt onder andere het verhaal vertelt van deze ras-Rotterdammers.

Een Nostalgisch wederzien
‘Fabeltjesland, een reis door 50 jaar Fabeltjeskrant’ vertelt met de echte poppen het decors uit de serie het verhaal van het kinderprogramma. Hoe ontstond de serie en hoe daagt de Fabeltjeskrant de kinderen van nu uit? Bezoekers kunnen onder meer wandelen door het Dierenbos en een stop-motion Fabeltjesscène maken. 

Ook wordt de maatschappelijke invloed van het programma belicht; de bijdrage van de serie aan de Nederlandse taal en het culturele erfgoed.

‘Fabeltjesland, een reis door 50 jaar Fabeltjeskrant’ is vanaf zaterdag 29 september te bezoeken in LP2 op de Wilhelminapier. 

Tickets voor de tentoonstelling zijn te koop via fabeltjesland.nl.