Nachtwachtzaal. Foto: Erik Smits

Eerbetoon aan Rembrandt zijn 350ste sterfdag

Het Rijksmuseum stelt volgend jaar alle werken van Rembrandt van Rijn tentoon, het is dan 350 jaar geleden dat hij overleed. Hij was de belangrijkste Hollandse meester van de zeventiende eeuw. Het zal voor het eerst in de geschiedenis zijn dat het Rijksmuseum de werken uit hun eigen collectie tentoon zal stellen. 

Ter gelegenheid van zijn 350ste sterfdag zullen er tentoonstellingen, lezingen en activiteiten plaatsvinden. In het voorjaar zal het Rijksmuseum de tentoonstelling Alle Rembrandts presenteren gevolgd door Rembrandt-Velázquez in het najaar. Naast schilderijen zullen er ook veel tekeningen en prenten worden getoond, wat zelden gebeurd.

Naast de werken zal er ook een biografie over Rembrandt verschijnen. Deze is geschreven door Jonathan Bikker, conservator onderzoek van het Rijksmuseum. De biografie zal vanaf het begin van de tentoonstelling Alle Rembrandts beschikbaar zijn. 

De restauratie van de Nachtwacht zal beginnen na de tentoonstelling Alle Rembrandts. De opening van Alle Rembrandts zal op 15 februari zijn.