Beeld © BNNVARA/Tom Tenseldam

Eerbetoon voor Matthijs van Nieuwkerk

De Nederlandse boekenwereld begint Matthijs van Nieuwkerk te missen. Momenteel is van Nieuwkerk bezig met zijn laatste uitzendingen van ‘De Wereld Draait Door’. Daarom krijgt hij nu een speldje én een oorkonde.

De Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek (CPNB) bedankt hem voor alle aandacht voor literatuur in het programma in de uitzending van dinsdagavond.

“Zijn liefde voor het boek en zijn onvermoeibare inzet om lezen te bevorderen heeft voor een enorme verandering gezorgd in de Nederlandse leescultuur. Tegen de stroom van ontlezing in, is hij duidelijk een intrinsiek gemotiveerde lezer die oprecht het enthousiasme voor het lezen van boeken als iets positiefs, fijns en leerzaams presenteerde”, aldus CPNB-directeur Eveline Aendekerk.

Van Nieuwkerk kreeg namens de CPNB het gouden ‘Vriend van het boek’-speldje en de oorkonde uit handen van het maandelijkse Boekenpanel. Het boekenpanel was een van de laatste die aan de uitzending deelnam. Het bestond altijd uit wisselende boekverkopers uit Nederland en Vlaanderen en koos telkens een Boek van de Maand uit.