Eerste proefevenementen in Ziggo Dome een succes

Het is bijna niet voor te stellen, maar afgelopen weekend stond de Ziggo Dome weer zoals vanouds vol met mensen die uit hun dak gingen. Op zaterdag vond er een dance-event plaats, met optredens van onder anderen Sam Feldt en Sunnery James en Ryan Marciano. Een dag later stond André Hazes op hetzelfde podium. 

Echt helemaal tot de nok vol was de zaal nog niet. Normaal gesproken kunnen er zo’n 17.000 mensen in de Ziggo Dome, dit waren er nu ‘maar’ 1300. Bezoekers werden verdeeld in zes groepen, zogenaamde bubbels. Elke bubbel heeft een andere ingang, looproute en regels.    

Op zaterdag 13 maart zullen de laatste twee proefevenementen plaatsvinden op het Lowlands-terrein in Biddinghuizen. Hier zullen geen aparte bubbels ingericht worden zoals in de Ziggo Dome. Wel dragen alle 1500 bezoekers een mondkapje en een tag, waarmee later wordt geanalyseerd of en hoelang ze bij andere bezoekers in de buurt zijn geweest. Nadat de bezoekers zijn getest, mogen ze zich vrij bewegen over het festivalterrein en hoeven ze niet meer rekening te houden met een coronaprotocol.    

De festivals zijn openluchtevenementen, maar er is bij elk podium wel een overkapping ter beschutting. Net als op alle andere locaties wordt de luchtkwaliteit gemeten. Het organiseren van evenementen in de buitenlucht is over het algemeen veiliger dan binnen. Daarom is Fieldlab benieuwd wat er gebeurt als je een overkapping plaatst, maar wel luchtstromen via de zijkanten toelaat.  

Terug naar het overzicht