Eerste proefevenementen met publiek vanaf 15 februari

FieldLab, een gezamenlijk initiatief van de evenementensector, evenementenbouwers en de overheid, start vanaf 15 februari met proefevenementen. Eigenlijk zouden de eerste proefevenementen al in januari plaatsvinden, maar vanwege de Britse variant van het coronavirus zijn die uitgesteld.

Tijdens een voorstelling van Guido Weijers, een zakelijk congres en voetbalwedstrijden wordt onderzocht wat nodig is om grootschalige evenementen in coronatijd veilig te kunnen laten plaatsvinden. 

Voor nog vier andere proefevenementen worden op korte termijn de data en locaties bekendgemaakt. Daarbij gaat het om twee liveconcerten en twee festivals die in samenwerking met Mojo en ID&T worden georganiseerd.

Onderzoeksinstituut TNO en de TU Delft wil samen met Fieldlab data verzamelen over het besmettingsrisico in verschillende situaties. Onder andere de luchtkwaliteit bij de locatie, het bezoekersgedrag en het gebruik van mondkapjes zal worden onderzocht. Daarna worden de gegevens die uit de proeven komen geanalyseerd. De evenementensector hoopt met die nieuwe kennis te kunnen aantonen dat ook in coronatijd evenementen veilig kunnen worden georganiseerd.   

Terug naar het overzicht