Elvis Presley, 1957

Elvis’ 85-ste verjaardag wereldwijd gevierd

Het is vandaag 85 jaar geleden dat de Amerikaanse zanger Elvis Presley werd geboren in Tupelo, Mississippi. The King of Rock and Roll overleed op 42-jarige leeftijd aan een hartaanval, maar zijn legende leeft nog altijd voort. Op verschillende plekken over de hele wereld wordt vandaag daarom stilgestaan bij zijn verjaardag. 

In Nederland is vandaag de documentaire ‘Elvis: That’s The Way It Is’ eenmalig te zien in 150 bioscopen. Deze muziekdocumentaire volgt Elvis tijdens zijn beroemde optreden in het Las Vegas International Hotel in augustus 1970. De film werd simultaan uitgebracht met zijn gelijknamige twaalfde studio-album, en was de eerste non-gedramatiseerde film sinds de start van zijn filmcarrière.

Ook op Graceland – Elvis’ landgoed dat normaliter dient als een museum en toevluchtsoord voor fans wereldwijd – zijn er verschillende feestelijke activiteiten georganiseerd. Liefhebbers bezoeken er de iconische plekken en genieten zelfs een stuk taart om de verjaardag van hun idool te eren. Daarnaast zal er vanavond een grote veiling van zo’n 288 items van de zanger plaatsvinden, en worden er de komende dagen meerdere muzikale odes aan de zanger gebracht.