Beeld: Feije Riemersma, Toulouse, januari 2014.

Erica Terpstra pent kinderboek over Boeddha

Als aanvulling op de tentoonstelling Het leven van Boeddha, de weg naar nu, die vanaf 16 september te zien is in De Nieuwe Kerk in Amsterdam, heeft Erica Terpstra een kinderboek geschreven. Elk jaar geeft De Nieuwe Kerk een prominente Nederlander de kans om een kinderboek te schrijven aansluitend op de wintertentoonstelling. Ditmaal met als resultaat Een knipoog van de Boeddha. 

Zo vrolijk als we Erica Terpstra kennen, zo typerend laat ze Onno en Wendy, twee Nederlandse kinderen, de Indiase wereld van Boeddha inrollen. Het duo beleeft een avontuurlijke tijdreis en een ontmoeting met prinsje Siddharta.

Geertje Aalders heeft de illustraties van het boek voor kinderen vanaf 8 jaar getekend. Vind het boek vanaf 14 september in verschillende boekhandels en vanaf 16 september in de Museumshop van De Nieuwe Kerk. 

Kinderboekenweek 2018
Een knipoog van de Boeddha knipoogt ook naar de Kinderboekenweek 2018. Tijdens de week zal Erica Terpstra, op woensdag 3 oktober, voorlezen uit haar zelfgeschreven boek. Dit doet ze een tweede keer op zaterdag 6 oktober. 

Het leven van Boeddha, de weg naar nu
De tentoonstelling over Boeddha opent 16 september en toont een schat aan millennia-oude objecten gemixt met hedendaagse kunst. Stuk voor stuk vertellende we voorwerpen het verhaal van Siddhartha Gautama, de Boeddha. Klik hier voor meer informatie over de tentoonstelling.