Figuranten gezocht voor videokunstwerk Nationaal Monument Kamp Vught

In het kader van 75 jaar bevrijding van Brabant, wordt komend jaar in maart een audiovisuele installatie vertoond in Nationaal Monument Kamp Vught. Dit werk wordt gemaakt door videokunstenaars Beeldjutters en lichtontwerpster Isabel Nielen. Een belangrijk onderdeel van dit kunstwerk is de videoprojectie van een (eindeloze) groep mensen die voorbij trekt. Hiervoor zoekt Nationaal Monument Kamp Vught figuranten die willen meedoen en gefilmd willen worden in de greenscreen studio in Tilburg.

Iedereen is welkom voor deze opnames, ongeacht je leeftijd, sekse, achtergrond of uiterlijke kenmerken. In het bijzonder zoeken ze mensen die een binding hebben met Nationaal Monument Kamp Vught en figuranten met jonge kinderen. Acteerervaring is niet vereist. In het werk is uiteindelijk enkel je silhouet te zien als een zwarte schaduw. Je komt dus niet heel erg herkenbaar in beeld.

Meedoen kan op vrijwillige basis. Graag ontvangt men je naam, een korte omschrijving wie je bent, of je ervaring hebt met theater of dans, en de data/tijden waarop je beschikbaar bent. Je ontvangt van hen dan een briefing met wat er van je verwacht wordt. De opnames nemen ongeveer drie kwartier in beslag. In ruil hiervoor krijg je toegang tot een exclusieve preview van de lichtinstallatie tijdens één van de try-outs.

Aanmelden kan op ​filmopnameskampvught@gmail.com​ of bel +31681776596