Finalisten Museumtalent 2018, van links naar rechts: Brigitte Jansen, Femke Veeman en Davida de Hond. Beeld: Museumvereniging

Finalisten Museumtalent 2018 bekend

Museumtalent 2018 is een prijs ingesteld door het ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschap, die sinds 2017 wordt uitgereikt. De prijsuitreiking, georganiseerd door de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed, is voor jonge museumprofessionals. 

De Museumtalent prijs is specifiek bedoeld voor jonge professionals (tot 32 jaar) die in dienst zijn van een museum of op projectmatige wijze betrokken zijn bij een museum in Nederland. De kandidaten worden voorgedragen door hun opdrachtgever of museumdirecteur. Met de prijs wordt het denken in de sector over kennisoverdacht en verjonging in organisaties gestimuleerd. De winnaar ontvangt een beeldje en mag een voorstel doen voor een persoonlijk ontwikkelingstraject van circa 5.000 euro. De andere twee finalisten winnen een buitenlandse congresreis. 

Dit jaar bestaan de finalisten uit Femke Veeman (EYE filmmuseum Amsterdam), Davida de Hond (CODA Museum Apeldoorn) en Brigitte Jansen (Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid, Hilversum). De jury oordeelde unaniem over de finalisten en is enthousiast over de kwaliteit van de vijftien genomineerden.

Op 4 oktober 2018 wordt de Museumtalent prijs uitgereikt tijdens het jaarlijkse Museumcongres van de Museumvereniging in Den Haag. Wil je meer weten over het Museumcongres of uit wie de jury bestaat? Klik dan hier.