Still uit Antigona

Floris Visser benoemd tot directeur Koninklijke Hollandse Maatschappij der Wetenschappen

Regisseur Floris Visser, bekend van operaproducties als Orphée et Eurydice, Sign of Time en Antigona, is onlangs benoemd tot directeur van de Koninklijke Hollandsche Maatschappij der Wetenschappen. Hiermee maakt hij deel uit van een van de 23 nieuwe directeuren van de Maatschappij.

Visser is gewild en wordt geloofd in binnen- en buitenland. Operahuizen als Opernhaus Zürich, Bolshoi Opera, De Nationale Opera en Staatsoper Hannover werken samen met de regisseur. In 2015 werd zijn Orphée et Eurydice voor de Nederlandse Reisopera betiteld met Opera of the Year 2015 door Operamagazine. Naast zijn nieuwe functie is Visser ook artistiek directeur van het operagezelschap Opera Trionfo.

Koninklijke Hollandse Maatschappij der Wetenschappen
De Koninklijke Hollandsche Maatschappij der Wetenschappen wil de brug zijn tussen wetenschap en samenleving. Met koning Willem-Alexander als beschermer, telt het genootschap ongeveer 380 directeuren en 480 leden. Directeuren worden op basis van hun maatschappelijk belang gevraagd om toe te treden. De leden bestaan uit hoogleraren die een belangrijke rol in de samenleving vervullen.

Momenteel toert Vissers nieuwe operaproductie Antigona door Nederland. Komende voorstellingen vinden onder andere plaats in Nijmegen, Utrecht en Hengelo.Tournee Antigona  
17 maart 20.00 – Stadsschouwburg Nijmegen

22 maart 20.00 – Stadsschouwburg Utrecht

30 maart 20.00 – Schouwburg Hengelo

6 oktober 19.30 – Musis en Stadstheater Arnhem

7 november 20.00 – Stadstheater Zoetermeer

15 december 19.30 – Zuiderstrandtheater, Den Haag

21 december 19.30 – Theater aan het Vrijthof, Maastricht