Beeld: Cover Foam Magazine #48 Talent, fotografie: From the series From the series Traces © Weronika Gęsicka (detail).

Foam wint Lucie Award voor Fotografiemagazine van het jaar

Gisteravond is Foam Magazine tijdens de Lucie Awards in Carnegie Hall, New York City uitgeroepen tot Fotografiemagazine van het jaar. Deze prijzen voor de beste fotografie van het jaar worden tijdens de jaarlijkse Lucie Awards Ceremony toegekend aan de belangrijkste beeldmakers van het moment.

De Lucie Awards worden gepresenteerd door de Lucie Foundation, een non-profit organisatie met de missie iconische fotografen te eren, talent te ontdekken en ontwikkelen en fotografie in het algemeen wereldwijd te promoten.

Foam Magazine
Foam Magazine is een internationaal gerenommeerd fotografiemagazine dat drie keer per jaar wordt gepubliceerd rondom een specifiek thema. Het magazine fungeert als platform voor allerlei soorten fotografie: van historisch tot contemporain en van documentaire- tot modefotografie. Zowel wereldberoemde kunstenaars als opkomend talent zijn in Foam Magazine vertegenwoordigd. Elk issue bevat meerdere portfolio's die weloverwogen op verscheidene soorten papier zijn afgedrukt. Interviews en opiniestukken met experts in het veld worden afgewisseld door verrassende en onderscheidende content. Foam Magazine heeft al verschillende prijzen ontvangen voor zowel het grafisch ontwerp als de kwaliteit van de inhoud.

Amsterdam
Foam Magazine verbindt een internationaal netwerk van fotografen, fotografieliefhebbers en professionals en is wereldwijd verkrijgbaar. Het magazine is een publicatie van Foam Fotografiemuseum Amsterdam.

Recent Issue: Foam Magazine #48 Talent
Het meest recente nummer van Foam Magazine is het jaarlijkse Talent Issue. Met werk van 20 getalenteerde jonge kunstenaars geselecteerd uit de jaarlijkse Talent Call is Foam Magazine #48: Talent een inspirerend overzicht van de ontwikkeling van een nieuwe generatie internationale beeldmakers. Elk portfolio gepubliceerd in het Talent Issue wordt begeleid door een kritisch essay dat meer inzicht in het concept of project biedt. De tentoonstelling Foam Talent, gebaseerd op het jaarlijkse Talent Issue van Foam Magazine is momenteel te zien in het museum in Amsterdam (t/m 12 november) en zal in 2018 internationaal reizen naar diverse steden zoals Parijs, New York en Londen.