DM’90 Buffel. Beeld: Het Spoorwegmuseum.

Gele buffel maakt zich op voor het Spoorwegmuseum

Jarenlang bracht de Buffel passagiers van vertrekpunt A naar bestemming B. De dieseltrein die sinds 1996 over het spoor rijdt, neemt 29 augustus afscheid van de spoorwegen. Die dag rijdt NS de trein naar het Spoorwegmuseum. Jij kan meerijden met de laatste rit van de Buffel.  

NS neemt met de laatste rit en overdracht ook in materiaalvorm afscheid van het dieseltijdperk. De treinreis start om 11:42 in ’s Hertogenbosch om vervolgens om 14:21 aan te komen bij het Spoorwegmuseum. Daar neemt Peter-Paul de Winter, het Hoofd Collecties van het Spoorwegmuseum, de gele trein in ontvangst. De DM’90 is na aankomst tot eind oktober te zien in het Spoorwegmuseum in Utrecht. 

De DM’90 is de trein die op diesel over de spoorwegen reed. Vanwege de geëlektrificeerde regionale spoorlijnen zijn de diesels overbodig. De trein dankt zijn bijnaam ‘Buffel’ aan de neus van het toestel. 

Liefhebbers maken kans om mee te rijden met de Buffel. Het spoorwegmuseum verloot plaatsen voor de rit van Amersfoort naar het Spoorwegmuseum op 29 augustus. Zie de facebookpagina van het Spoorwegmuseum om jouw rit te veroveren.