Foto schilderij Michiel Jansz van Mierevelt, Museum Rotterdam

Gestolen schilderij Museum Rotterdam terug

Een gestolen schilderij waarop Maurits van Oranje staat afgebeeld is weer terug in Museum Rotterdam. Bijna 50 jaar geleden werd het schilderij uit het museum gestolen. De schilder was Michiel Jansz. van Mierevelt. 

“Je rekent er niet meer op dat na zoveel jaar een gestolen kunstwerk nog terugkeert. Grote blijdschap overheerst en veel lof voor de inzet van de politie”, aldus Paul van de Laar, directeur Museum Rotterdam. Het schilderij werd in 1960 gekocht bij een Rotterdamse kunsthandelaar, 10 jaar later werd dit uit het museum gestolen. Het portret dook dit voorjaar op in het Zeeuws Veilinghuis in Middelburg, waar het niet als een originele zeventiende-eeuwse Van Mierevelt herkend werd. 

Museum Rotterdam werd een dag voor de veiling getipt, het veilinghuis trok het schilderij meteen in. Het museum schakelde het speciale politieteam kunst- en antiekcriminaliteit in, dat contact opnam met de inbrenger. Uit onderzoek blijkt dat de inbrenger niets te maken had met de diefstal. Voor vindersloon heeft de inbrenger het schilderij verkocht.

Het schilderij is op 20 en 21 oktober te zien in Museum Rotterdam